Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sc Nitech Medical Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Serviciu Control Extern de Intercomparare Laboratoare
Brand
Control Extern International
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Incepand cu decembrie 2009, Nitech Medical vine in intampinarea clientilor sai cu un nou serviciu:

Control extern de intercomparare laboratoare, cunoscut pe piata si sub numele de Scheme de Testare a Competentei in laboratoare.

Controlul extern este o modalitate de monitorizare a rezultatelor emise de laboratoarele clinice din centre private, spitale si institute prin control periodic al calitatii rezultatelor emise.

Acest produs este obligatoriu pentru toate laboratoarele care incheie contracte cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, conform Art. 24 din Ordinul MS si CNAS nr. 1.301/20.06.2007 "laboratorul de analize medicale trebuie sa participe in mod regulat la programe de evaluare externa a calitatii, periodicitatea participarii fiind stabilita prin normele metodologice de aplicare a contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate."

Frecventa obligatorie de participare solicitata de Ministerul Sanatatii si CNAS este de cel putin 4 ori/an, conform Ordinului MS si CNAS nr. 416/428 din 31.03.2009 referitor la Normele metodologice de aplicare a Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale.

NITECH MEDICAL are toate actele necesare pentru a comercializa acest produs: adeverinta de notificare de la Ministerul Sanatatii, nr. 55, 56, 57 din 04.01.2010; ISO 9001:2000 al distribuitorului exclusiv NITECH MEDICAL unde este specificata activitatea de "distribuire si furnizare de servicii de evaluare externa a calitatii si scheme de control extern pentru testarea competentei in laboratorul clinic"; ISO 9001:2000 si ISO 13485:2004 al organizatorului BIO DEV ITALIA.

Avand ca obiect de activitate comercializarea si suportul tehnic pentru toate laboratoarele clinice de stat si private, incepand cu anul 2010, firma noastra si-a dezvoltat domeniul de activitate prin parteneriatul cu firma BIO DEV, ITALIA.

BIO-DEV este una din cele mai importante companii din Europa pe piata organizatorilor de scheme de intercomparare de control extern international pentru laboratoarele clinice, programele sale fiind reunite sub numele de E.Q.A.S. Firma Bio-Dev este membru activ al EQALM (Comitetul European pentru Programele Externe de Asiguare a Calitatii in Medicina de Laborator ) si al NCCLS (Comitetul National pentru Standardele Laboratoarelor Clinice).

BIO-DEV este prezenta pe piata din Romania de aproape 6 ani, fiind singurul furnizor de programe de control aflat intr-un contract oficial de colaborare semnat cu Ministerul Sanatatii prin care furnizeaza programe de control extern de calitate Directiilor de Sanatate Publica Judetene.

Informatii tehnice:
Controlul extern de calitate (evaluarea externa a calitatii sau compararea interlaboratoare) consta in evaluarea rezultatelor laboratorului prin compararea cu rezultatele obtinute in alte laboratoare care utilizeaza: acelasi tip de echipament si/sau metoda; metode si echipamente diferite; reactivi de la acelasi producator sau de la producatori diferiti.

Controlul extern de calitate pe care il organizeaza firma BIO-DEV consta in testarea unor materiale de control cu valori necunoscute, cu frecventa trimestriala (4 livrari/an) si trimiterea rezultatelor la distribuitorul schemei de control NITECH MEDICAL care le introduce pe internet in site-ul BIO DEV. Dupa procesarea datelor, laboratorul participant primeste din partea coordonatorului schemei de control un raport ce arata performanta rezultatelor laboratorului in comparatie cu cea a altor laboratoare inscrise in acelasi program.

In 2011 venim in intampinarea cerintelor de pe piata cu o gama larga de programe, cat si posibilitatea ca fiecare laborator, in functie de bugetul alocat si de necesitati sa poata alege variantele cele mai potrivite din punct de vedere tehnic si financiar.

Pentru oferte, contracte si detalii suplimentare va stam la dispozitie. Nu ezitati sa ne contactati!

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura